Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής, μαστροπείας, αποζείν από κέρδη πορνείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για την οποία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 62χρονος, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση από μέλη των ΟΠΕ και ΤΑΕ Λευκωσίας και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, ότι χώρος σε κτιριακό συγκρότημα στη Λευκωσία, χρησιμοποιείται ως οίκος ανοχής.

Γύρω στις 11 το πρωί σήμερα, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος και του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, μαζί με μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Αρχηγείου Αστυνομίας, βάσει δικαστικού εντάλματος έρευνας, εισήλθαν στο υποστατικό, όπου εντόπισαν σε δωμάτια, εφτά γυναίκες και δύο άνδρες, ενώ εντόπισαν και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια και χρηματικό ποσό.

Ακολούθως τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 62χρονου, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι εφτά γυναίκες οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο της Αστυνομίας για εξετάσεις κατά πόσον πρόκειται για θύματα εμπορίας προσώπων, ενώ οι δύο άνδρες που εντοπίστηκαν στο υποστατικό οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ για εξετάσεις σχετικά με την παρουσία τους στο υποστατικό.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν το ΤΑΕ Λευκωσίας και το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.