Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στον Ηλία Μούζο, αφού τον έκρινε ένοχο για τις δύο απόπειρες φόνου εναντίον των δύο αστυνομικών, που διαπράχθηκαν στις 5 Μαΐου του 2018 στη Λεμεσό.

Αναλυτικά στον Μούζο επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 13 ετών για τις δύο απόπειρες φόνου, ενώ επιβλήθηκαν διαδοχικά ποινή φυλάκισης 3 ετών για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, ποινή φυλάκισης 2 ετών για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού καθώς και ποινή φυλάκισης 2 ετών για υπόθεση απαγωγής.

Ο ισχυρισμός του Μούζου, ότι δηλαδή δέχτηκε πρώτα πυρά από τους αστυνομικούς και ανταπέδωσε, απορρίφθηκε από το Κακουργιοδικείο.

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν δύο συγκατηγορούμενοι του Μούζου, ένας 33χρονος με 3,5 χρόνια φυλάκισης και ένας 37χρονος με 2,5 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 37χρονο και τον 33χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου 2018, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη οχήματος, που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.