Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμά Αντωνίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά και από την κοινοποίηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα του πορίσματος της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο που αφορά τον κ. Αντωνίου.

Η Επιτροπή εντοπίζει ασυμβίβαστο για τη συμμετοχή του Θωμά Αντωνίου στο Διοικητικό Συμβούλιο επειδή η σύζυγος του είχε συμβληθεί με το ΓΕΣΥ τον Δεκέμβριο του 2020 ως πάροχος υπηρεσιών υγείας.

Ο Προέδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την απόφαση του στον κ. Αντωνίου, με την οποία έκανε αποδεκτή την παραίτηση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΑΥ είχε θέσει πριν από ένα μήνα την παραίτηση του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα λάμβανε τις τελικές του αποφάσεις μετά το πόρισμα της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο την οποία ζήτησε το Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Αντωνίου εμφανώς συγκινημένος ανέφερε ότι κατά την συνάντηση έγινε ανασκόπηση των τελευταίων δέκα χρόνων, και πως ήταν κοινή διαπίστωση με τον Πρόεδρο ότι το ΓΕΣΥ ήταν η μεγαλύτερη κοινωνική πρόκληση. «Πετύχαμε κάτι το πρωτόγνωρο», σημείωσε καθώς το ΓΕΣΥ τυγχάνει αποδοχής από όλους τους πολίτες και τους παρόχους υγείας.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση για ασυμβίβαστο του κ. Αντωνίου, στην ουσία ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, που θέτει ενδεχομένως και την πορεία βελτίωσης του ΓΕΣΥ σε περιπέτειες.

Κι αυτό γιατί ασυμβίβαστο ενδεχομένως να υπάρχει και για άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΥ, κάποια από τα οποία ήδη έχουν κληθεί ενώπιον της Επιτροπής για το Ασυμβίβαστο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναμενόταν το Υπουργικό Συμβούλιο προσχώρησε σήμερα σε τρείς διορισμούς, δύο εκ των οποίων είναι οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ που στάληκαν χθες στον Υπουργό Υγείας και ο τρίτος θα αντικαταστήσει την Μαριλένα Πύργου η οποία παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση για τον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου από την κυβέρνηση.

Το Υπουργικό διόρισε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ τους Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη. Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.