Ο Bill Withers, ο αναγνωρισμένος τραγουδιστής της soul της δεκαερίας του ’70,  δημιουργός των επιτυχιών “Ain’t No Sunshine” και “Lean On Me” πέθανε από καρδιακές επιπλοκές σε ηλικία 81 ετών, δήλωσε η οικογένειά του. Ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Τον περιέγραψαν σε μια δήλωση ως έναν «μοναχικό άνθρωπο με μεγάλη καρδιά. Μιλούσε με ειλικρίνεια στους ανθρώπους και τους συνέδεε μεταξύ τους».

Γνωστός για τη γλυκειά βαρύτονη φωνή του και τις soul ενορχηστρώσεις του, ο Bill Withers έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας του ’70, όπως το “Just The Two Of Us”, το “Lovely Day” και το “Use Me”. Παρόλο που σταμάτησε να γράφει το 1985, τα τραγούδια του παρέμειναν σημαντικές επιρροές στο R&B και το hip-hop.

Τα “Grandma’s Hands” έγινε sampled στο “No Diggity” των Blackstreet και ο Eminem βασίστηκε στο κομμάτι “Just The Two Of Us” στο hit του “Bonnie και Clyde” του 1997.

Το “Lean On Me” βασίστηκε στις εμπειρίες του Withers μεγαλώνοντας σε μια πόλη εξόρυξης άνθρακα στη Δυτική Βιρτζίνια. Όταν οι καιροί ήταν δύσκολοι, οι γείτονες αλληλοβοηθούνταν. Το τραγούδι έχει συσχετιστεί πρόσφατα με την πανδημία COVID 19, με πολλούς καλλιτέχνες και μη να δημοσιεύουν τις δικές τους εκδοχές του τραγουδιού για να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και άλλων βασικών υπηρεσιών.