Ακόμη ένας άντρας, 64 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη ζωή του σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής της Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι νεκροί στην Κύπρο ανήλθαν στους έντεκα, δύο γυναίκες και εννέα άντρες.

Ο Δρ Λοΐζου ανέφερε επίσης πως αποφασίστηκε η χρήση του λογισμικού ΙΡΙΣ για να διαγνωστούν πιο σωστά οι αιτίες θανάτου, λαμβάνοντας υπόψη πως πολλοί εκ των θανόντων είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Από τους δεκατρείς θανάτους, μόνο οι εννέα αποδίδονται στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σήμερα Παρασκευή, 3 Απριλίου, τα νέα θετικά κρούσματα στη νόσο Covid-19 που επιβεβαιώθηκαν είναι 40, από σύνολο  668 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Στην καθιερωμένη απογευματινή συνέντευξη Τύπου, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, ενημέρωσε ότι πρόκειται για:

  •  29 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών
  •  2 άτομα που επέστρεψαν από ταξίδι
  •  9 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 396, συμπεριλαμβανομένων και των 10 στις Βρετανικές Βάσεις.

 Είκοσι  επτά από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 37 ασθενείς.

Δύο άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και  εννέα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι στιγμής είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.