Έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια, η γνωστή Κύπρια ποιήτρια Πίτσα Γαλάζη.
Η Πίτσα Γαλάζη (πραγματικό όνομα Καλλιόπη Μόρτη), γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1940. Σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στην Πάντειο Σχολή, ενώ στην ίδια σχολή παρακολούθησε και μαθήματα δικαίου και δημοσίων σχέσεων. Εργάστηκε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου όπου είχε την ευθύνη διαφόρων πολιτιστικού περιεχομένου ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Αργότερα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Διετέλεσε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής γραμμάτων του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, και ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
Ο ραδιοσταθμός μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης

Το ποιητικό της έργο

Στα κυπριακά γράμματα εμφανίστηκε ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια γυμνασίου. Φοιτήτρια στην Αθήνα, εξέδωσε εκεί την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο Στιγμές Εφηβείας (Αθήνα, 1963), εμπνευσμένη από τον κυπριακό απελευθερωτικό αγώνα του 1955 – 59. Ακολούθησαν άλλες ποιητικές συλλογές:
2. Στα περιθώρια των καιρών (Αθήνα, 1968)
3. Άσπρη Πολιτεία (Αθήνα, 1969)
4. Δέντρα και Θάλασσα (Αθήνα, 1969)
5. Ψηφιδωτό (Αθήνα, 1973)
6. Η Αδελφή του Αλέξανδρου (Αθήνα, 1973)
7. Υπνοπαιδεία (Αθήνα, 1978)
8. Σηματωροί (Αθήνα, 1984)
9. Τα πουλιά του Ευστόλιου και ο Έγκλειστος (Αθήνα, 1997)
10. Τα έψιλον της Ελένης (Αθήνα, 1998)
11. Οδός Αιμιλίου Χουρμουζίου (Αθήνα, 2005)
Για την ποιητική της συλλογή Σηματωροί τιμήθηκε με κρατικό βραβείο από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, το οποίο όμως δεν απεδέχθη. Με κρατικό βραβείο ποίησης τιμήθηκε και η ποιητική της συλλογή Δέντρα και Θάλασσα.
Συνεργασίες της Πίτσας Γαλάζη βρίσκονται δημοσιευμένες στα κυριότερα κυπριακά και ελλαδικά λογοτεχνικά περιοδικά. Ποίησή της μεταφράστηκε σε ξένες γλώσσες και ανθολογήθηκε σε αρκετές Ανθολογίες.