Την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου “test to stay” από τις 21 Μαρτίου 2022 σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, τα παιδιά που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού, θα μπορούν να προσέρχονται στα προκαθορισμένα σημεία που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) κατά την 3η, 5η και 7η ημέρα μετά την επαφή. Τις υπόλοιπες ημέρες (1η, 2η, 4η και 6η) οι γονείς θα πρέπει να διενεργούν στα παιδιά τους self-test. Το μέτρο θα είναι προαιρετικό και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως επεσήμανε η κα. Παρισινού, επίσης το Υπουργικό αποφάσισε από τις 21 Μαρτίου 2022, την άρση απαγόρευσης διανυκτέρευσης εκτός δομής ενοίκων σε γηροκομεία και κλειστές δομές. Κατά την επιστροφή τους οι ένοικοι θα πρέπει να παρουσιάζουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ίδιας ημέρας βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ακόμη αποφάσισε από τις 21 Μαρτίου 2022, την άρση απαγόρευσης σχολικών εκδρομών, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και την παράταση όλων των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.