Αμεση διευθέτηση του ζητήματος των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας στο Κόσοβο, την αντικατάσταση των οποίων προσπαθεί να επιβάλει η Πρίστινα, επιχειρείται στις Βρυξέλλες.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζεπ Μπορέλ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιεί ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου ‘Αλμπιν Κούρτι και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κατά την διάρκεια της ημέρας και εφόσον υπάρξει κάποια ελπίδα προόδου θα γίνει και κοινή συνάντηση των πολιτικών εκπροσώπων των δυο πλευρών με τον Ζοζέπ Μπορέλ και με την συμμετοχή και του διαμεσολαβητή τη ΕΕ στο ζήτημα του Κοσόβου, Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συγκάλεσαν εκτάκτως αυτή την συνάντηση για να μην προκληθεί νέα κρίση στο Κόσοβο εξαιτίας των πινακίδων κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι από σήμερα, 21 Νοεμβρίου, θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή η δεύτερη φάση της απόφασης για την αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας, κατά την οποία προβλέπεται η επιβολή χρηματικού προστίμου 150 ευρώ στους κατόχους των οχημάτων που δεν έχουν συμμορφωθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ