Ακύρωσε όλες τις συναντήσεις του σήμερα ο Υπουργός Υγείας και έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαρόμενοι ασθενείς, αφού χθες, για ακόμα μια φορά, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ανέφερε ότι ανέλαβε την ευθύνη και αποφάσισε όπως αλλαχθούν άμεσα όλες οι μηχανές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην μονάδα αιμοκάθαρσης και να προστεθούν ακόμα 15 περίπου μηχανές.

Ο ΟΚΥΠΥ επεσήμανε ο κύριος Χατζηπαντέλας έδινε διαβεβαιώσεις τις τελευταίες ημέρες ότι θα έρχονταν καινούριες μηχανές, πράγμα το οποίο δεν έγινε μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι στη μία και 30 υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥΠΥ και θα τους ενημερώσει με σκληρή γλώσσα.

Παράλληλα ο Υπουργός ανακοίνωσε την συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος που διέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων μηχανών και ανέφερε ότι συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη αλλαγής του συστήματος.

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, τόσο η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου όσο και η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις λύσεις που έδωσε ο Υπουργός.