Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Λευκωσίας ο 13χρονος που τραυματίστηκε χθες ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην επαρχία Λεμεσού.  Στο νευροχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται επίσης ο 15χρονος που τραυματίστηκε στο ίδιο δυστύχημα. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.

Οι άλλοι δύο ανήλικοι, ο 15χρονος οδηγός και ο 17χρονος συνοδηγός τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο βοηθός υπεύθυνος τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιος Καφάς, με την ολοκλήρωση των ερευνών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα, ο φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, καθώς πρόκειται για ανήλικους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν 15χρονος, με συνοδηγό 17χρονο και επιβάτες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ακόμη δύο ανήλικους, ηλικίας 13 και 15 ετών, παρέκκλινε της πορείας του, χτύπησε σε κιγκλίδωμα, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε γκρεμό βάθους 10 περίπου μέτρων. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη σκηνή του δυστυχήματος ο βοηθός υπεύθυνος Τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, την πορεία του οχήματος σταμάτησε μεγάλο δέντρο στο οποίο προσέκρουσε, ενώ ο 13χρονος και ο 15χρονος, που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του μονοκάμπινου, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο ΓΝ Λεμεσού.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο οδηγός και ο συνοδηγός υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καφάς είπε πως ο 15χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αλκοτέστ, ενώ εξετάζονται και οι ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.