Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, κατά τη δική της τοποθέτηση, σημείωσε ότι «με βάση τα σχέδια που έχουν εξαγγελθεί την περασμένη εβδομάδα, θέλω να διαβεβαιώσω ότι με τα νέα υγειονομικά μέτρα, η στήριξη θα συνεχιστεί και ακριβώς, τα σχέδια που είχαν εξαγγελθεί, έγιναν με τέτοιο τρόπο για να καλύψουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα».

Όπως είπε, τα σχέδια που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, επεκτείνονται.

Επίσης, δύο νέα σχέδια ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας:

Ειδικό επίδομα ίσο με το 60% της αναλογίας των απολαβών των ημερών για τις οποίες δεν θα μπορούν να εργαστούν ή να πάνε στην εργασία τους, θα δικαιούνται εργαζόμενοι λόγω των περιορισμών σε Λεμεσό και Πάφο.

Το δεύτερο αφορά ευάλωτα άτομα πού οι οικείοι τους δεν βρίσκονται στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Θα υπάρχουν ειδικά συνεργεία για την εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων.

Ποιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να διακινούνται από και προς Λεμεσό και Πάφο

Θα επιτρέπεται η μεταφορά προϊόντων και πρώτων υλών σε επιχειρήσεις που παραμένουν δραστηριοποιημένες. Επίσης, θα επιτρέπεται η διακίνηση εργαζομένων που είναι αναγκαίοι, εξαιρουμένων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου ή που εξυπηρετούν κοινό. Επιπλέον, θα δικαιούνται να διακινηθούν εργαζόμενοι σε ουσιώδεις υπηρεσίες, καθώς και οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι.