Δύο άτομα ηλικίας 29 και 20 ετών εντοπίστηκαν να οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας με υπερβολική ταχύτητα, ο πρώτος με 210 χλμ την ώρα και ο δεύτερος με 194 χλμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «γύρω στις 12.20 τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Ιουλίου, μέλη του ΟΠΟΔ που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 210 χιλιομέτρων αντί 100, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο. Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός συνέχισε την πορεία του».

Τα μέλη της Αστυνομίας «ακολούθησαν το όχημα και κατάφεραν να το ανακόψουν, παρά την έξοδο Ορόκλινης, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας. Από έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οδηγός του οχήματος ήταν 29χρονος, κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος».

Εξάλλου «γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου ταχύτητας, από μέλη του ΟΠΟΔ, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, εντοπίστηκε αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 194 χιλιομέτρων. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο και από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 20χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα».

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.

Οι δύο οδηγοί αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για άμεση καταχώρηση υποθέσεων εναντίον τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η υπερβολική ταχύτητα περιλαμβάνεται στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων πέντε ετών, η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί την τρίτη κυριότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ