Αποτελεί κάτι πρωτοφανές η εμφάνιση 8 συνεχόμενων λοιμώξεων σε εγχειρήσεις καταρράκτη που διενεργούνται κατά εκατοντάδες καθημερινά, τόνισε ο Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Θεόδωρος Ποταμίτης, προσθέτοντας πως κάπου στη διαδικασία του χειρουργείου στο Απολλώνειο, υπήρξε πρόβλημα και πρέπει να εντοπιστεί.

Ο Δρ. Ποταμίτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, υπέδειξε πως στον καταρράΚτη ο αριθμός λοιμώξεων που είναι αποδεκτός να έχει ένα κέντρο, είναι ένας στους χίλιους, ότι πρέπει να γίνει καλή διερεύνηση και πως δεν είναι σωστό να επιρρίπτονται ευθύνες σε αυτό το στάδιο.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λοίμωξη στο μάτι προκαλεί μόνιμη ζημιά στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και οι ασθενείς θα έχουν σοβαρή απώλεια όρασης ενώ, λόγω του ότι η λοίμωξη είναι κοντά στον εγκέφαλο και το βακτηρίδιο είναι πολυανθεκτικό, υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί και προκαλέσει εγκεφαλίτιδα η μηνιγγίτιδα.

Ως γνωστόν, οι οκτώ ασθενείς μεταφέρθηκαν στο οφθαλμολογικό κέντρο Πάνθεον, το οποίο διευθύνει ο Δρ. Ποταμίτης και έτυχαν υαλοειδεκτομής για να διακριβωθεί το είδος μόλυνσης και να χορηγηθεί θεραπεία και πλέον νοσηλεύονται στο Μακάριο νοσοκομείο.

Χάρης Παναγιώτου