Εντάθηκαν οι αντιδράσεις της οικογένειας του Θανάση Νικολάου και του ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα μετά τις χθεσινές αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας για νέα έρευνα που θα αρχίσει η Αστυνομία στη βάση του πορίσματος που έχει ετοιμαστεί, για να διαφανεί κατά πόσον προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον προσώπων για την δολοφονία του εθνοφρουρού το 2005. Η Αστυνομία θα διερευνήσει και τις πιθανές ευθύνες αξιωματικών της που έχουν αφυπηρετήσει, για παραλήψεις που οδήγησαν σε ενδεχόμενη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Σάββας Μάτσας έστρεψε τα πυρά του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας ως ανυπόστατο το επιχείρημα του ότι αποκάλυψε σε Μέσα Ενημέρωσης το περιεχόμενο του πορίσματος που ετοίμασε μαζί με τον κ. Αλεξόπουλο.
Εκφράζοντας λύπη για τον αποκλεισμό του από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Μάτσας επισήμανε ότι το μόνο που δήλωσε είναι ότι δεν επρόκειτο για αυτοκτονία αλλά για φόνο. Όλες οι υπόλοιπες αναφορές του για παραλείψεις στις έρευνες όπως είπε, αναφέρονται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 2016.

Διερωτήθηκε κατά πόσον πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε συσκότιση για ένα τόσο σοβαρό θέμα και υπενθύμισε ότι η Γενική Εισαγγελία και η Αστυνομία για 17 χρόνια βρίσκονταν απέναντι στην οικογένεια του θύματος.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση ζητά να επιστρέψει στις έρευνες ο κ. Μάτσας. Η κ. Αντριάνα Νικολάου μητέρα του εθνοφρουρού, έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας η οποία όπως είπε, εγείρει ερωτηματικά. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία σημείωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι και οι δύο ποινικοί ανακριτές, από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να κληθούν για να συνδράμουν στις έρευνες.

Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης έδωσε οδηγίες στον Αναπληρωτή Αρχηγό της Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου για τον περεταίρω χειρισμό της υπόθεσης και τις έρευνες που θα πρέπει να γίνουν στη βάση του πορίσματος το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία. Στην σύσκεψη ήταν παρών και ο Αντώνης Αλεξόπουλος ο ένας από τους δύο ποινικούς ανακριτές που ετοίμασαν την έκθεση για την δολοφονία του Θανάση Νικολάου, κάτι που καταδεικνύει ότι θα συνδράμει στο έργο των ποινικών ανακριτών της Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι θα διοριστεί ομάδα έμπειρων ανακριτών για να διερευνήσουν την υπόθεση, με σκοπό να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε αποτελέσματα.