Δωρεάν θα μεταφέρονται στο κέντρο της Λεμεσού όσοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της κυκλικής διαδρομής Park and Ride που εγκαινίασε πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού, αποφάσισε το Υπουργείο Μεταφορών.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει πως το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο της πολιτικής του Κράτους για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των πόλεων, έχει εγκρίνει την πρόταση του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη και της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, για δωρεάν επιβίβαση των επιβατών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία που εκτελούν τη γραμμή 32.

Τα λεωφορεία, προσθέτει η ανακοίνωση, αναχωρούν από τη στάση της οδού Βορείου Ηπείρου που βρίσκεται πλησίον του χώρου Park and Ride (Δημοτικό Τεμάχιο «Επαμεινώνδα», δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου) με κατεύθυνση προς το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι η στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων στο χώρο στάθμευσης Park and Ride είναι δωρεάν.

Επιπρόσθετα, το κοινό πληροφορείται ότι η πιο πάνω διευθέτηση, που αφορά στη δωρεάν μεταφορά των επιβατών από το χώρο Park and Ride προς το ιστορικό κέντρο Λεμεσού, θα πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, αναφέρει ότι το κράτος ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την άμβλυνση του κυκλοφορικού προβλήματος, την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη δημιουργία βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πόλεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ