Δεκαεπτά νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν μέσα από 2,465 εργαστηριακές διαγνώσεις ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

4 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας: Τα 3 εξ αυτών προέκυψαν από τις δειγματοληψίες που έγιναν στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μακένζι.

Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Λειβάδια, Λάρνακα, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα. Το 2ο άτομο δεν έχει συμπτώματα.Το 3ο άτομο είναι συγγενής ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Το 4ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης.

3 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από δειγματοληψία μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας: Τα 2 άτομα είναι Βούλγαροι που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο και το 3ο είναι Βρετανός τουρίστας που βρισκόταν σε διακοπές στην Επαρχία Αμμοχώστου.

4 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσα από πτήσεις που έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ένα από Βίλνιους και τρία από Βουκουρέστι 6 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων:

Το 1ο άτομο είναι εργαζόμενος στην ίδια εταιρεία στην Λεμεσό όπου εντοπίστηκαν 5 Τσέχοι και 2 Κύπριοι εργαζόμενοι Δύο άτομα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας από Γυμνάσιο στην Λεμεσό που ανακοινώθηκε χθες. Το 4ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου με συμπτώματα. Το 5ο άτομο είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από ιδιωτική πρωτοβουλία..

Το 6ο άτομο είναι ο στέλεχος του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας.