ενημέρωση: 10:56

Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν οι νέοι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και Άμυνας, Έμιλυ Γιολίτη και Χαράλαμπος Πετρίδης, μετά και την τελετή διαβεβαίωσης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο νέοι υπουργοί έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο με μέλη των οικογενειών τους.

Πρώτος έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση ο νέος υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης και ακολούθησε η νέα υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη.

Μιλώντας ενώπιον των δύο νέων υπουργών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα δύο Υπουργεία κομβικής σημασίας, που «περιλαμβάνουν στα χαρτοφυλάκιά τους θέματα Άμυνας, με κύριους στόχους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, την καταστολή του εγκλήματος, ενώ στον τομέα Άμυνας την αμυντική θωράκιση της Εθνικής Φρουράς μέσα από την περαιτέρω αναβάθμιση».

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, τόνισε τη σημασία που έχει η δικαιοσύνη ιδιαίτερα για τους μη προνομιούχους πολίτες και τάχθηκε υπέρ μιας αυστηρής, αναλογικής, αναμορφωτικής και επιεικούς εκεί που επιβάλλεται εφαρμογή της. Μιλώντας ως μητέρα εφήβου, εστίασε στο ζήτημα των ναρκωτικών και της οδικής ασφάλειας λέγοντας ότι δεν νοείται να χάνονται τόσες ζωές εν καιρώ ειρήνης.

Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή διορισμών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά για τις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.