Με τις οικογένειες των δύο Κύπριων φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στα Τέμπη, επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κήρυξε τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας των δύο Κυπρίων φοιτητών, η σορός των οποίων ταυτοποιήθηκε σήμερα, ενώ η κηδεία τους θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών τους στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος, ενώ η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις», είπε.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήδη έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειες των δύο θυμάτων, με τους γονείς της Αναστασίας και του Κυπριανού, τους μετέφερε τη συμπαράσταση της Πολιτείας και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και έχει δεχθεί τηλεφώνημα από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε συλλυπητήρια για τον χαμό των δύο φοιτητών.