Εχει αποταθεί στην Αρχή Λιμένων για κατασκευή και δεύτερης ράμπας καθέλκυσης σκαφών στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού και στο στάδιο αυτό εκπονείται η προμελέτη για αυτή, αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού, απαντώντας σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σκαφών Ερασιτεχνικής Αλιείας Λεμεσού με την οποία εξήγγειλαν εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 11 αύριο το πρωί στην περιοχή της επίχωσης. Τα μέλη του συνδέσμου διαμαρτύρονται σε σχέση με την καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών τους.

Ούτε η ασφάλεια ούτε και η βιωσιμότητα του οποιουδήποτε συμπολίτη μας, επαγγελματία είναι υπό διαπραγμάτευση, σημειώνει ο Δήμος.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών σκαφών ερασιτεχνικής αλιείας και σκαφών αναψυχής προώθησε περί το 2010 την κατασκευή ράμπας σκαφών στο ανατολικό όριο μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Δήμου Αγίου Αθανασίου. Πριν την κατασκευή του έργου η μελέτη υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος όπου αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν απόψεις και λήφθηκε θετική γνωμάτευση. 

«Έκτοτε (ο δήμος) προβαίνει σε ετήσιες εργασίες τακτικής συντήρησης. Παράλληλα έχει αναθέσει σε ιδιώτες μελετητές την εκπόνηση μελέτης εκτεταμένης συντήρησης της υφιστάμενης ράμπας και επιπρόσθετα έχει περιλάβει στον προϋπολογισμό του κονδύλι και είναι στη διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής μικρής αποβάθρας στο χώρο για να καταστήσει τη ράμπα πιο λειτουργική». 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Δήμος αναγνωρίζει την ανάγκη για επιπρόσθετη ράμπα και επειδή στην ακτογραμμή εντός των Δημοτικών ορίων δεν υπάρχει άλλος χώρος που να προσφέρεται, έχει αποταθεί στην Αρχή Λιμένων για κατασκευή και δεύτερης ράμπας καθέλκυσης σκαφών στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού. Στο στάδιο αυτό εκπονείται η προμελέτη για τη δεύτερη αυτή ράμπα. 

«Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η διαμαρτυρία που διοργανώνεται την Κυριακή, παρά το ξενοδοχείο Crown Plaza κατά την οποία θα κλείσει μάλιστα ο παραλιακός δρόμος για 15 λεπτά, κρίνεται άνευ αντικειμένου», καταλήγει η ανακοίνωση.