Υπό διήμερη κράτηση τέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού πέντε πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν σε χθεσινή ολονύχτια επιχείρηση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας. Εναντίον των πέντε διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α, παράνομη παραγωγή ή παρασκευή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων ουσιών.

Πρόκειται για τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 31 ετών, 26, 27, 35 και 23.

Το αρχικό αίτημα για 8ήμερη προσωποκράτησή τους άλλαξε λόγω της απουσίας μεταφραστή σε μια από τις γλώσσες των συλληφθέντων, οι τέσσερις εκ των οποίων κατάγονται από διάφορες χώρες, ενώ ο ένας είναι Κύπριος.

H επιχείρηση της ΥΚΑΝ ξεκίνησε νωρίς το βράδυ όταν τέθηκε υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βάσει πληροφορίας περί διακίνησης ναρκωτικών. Όταν ο οδηγός του οχήματος, ηλικίας 31χρόνων, αντιλήφθηκε τα μέλη της δύναμης, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους του Ζυγίου. Κατά την καταδίωξη, το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι, όποτε κι έγινε κατορθωτή η σύλληψή του. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε αριθμός σημαντικών τεκμηρίων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρώτες ύλες για παραγωγή ναρκωτικής ουσίας.

Η παρακολούθηση του αυτοκινήτου και η καταδίωξη που ακολούθησε, ήταν η αρχή για να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις. Ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση η οποία επεκτάθηκε στη Λεμεσό με εφόδους και άλλες τέσσερις συλλήψεις.

Οι πέντε παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διαταγμάτων κράτησης. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.