Με στόχο να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ στην κατοχή του βασικού υπόπτου για τον φόνο του 41χρονου τουρκοκύπριου Tansu Cidan, άρχισε ακόμα μια έρευνα από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, η δεύτερη έρευνα διατάχθηκε, ώστε να διαπιστωθεί το πώς, από ποιους και με ποιο τρόπο, μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό στον ύποπτο, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση σε κελί στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας από τις 28 Οκτωβρίου, μια μέρα δηλαδή μετά τον φόνο. Τα χρήματα εντοπίστηκαν κάτω από το στρώμα του κρεβατιού στο κελί του. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ερωτήματα στις αρμόδιες αρχές.

Κάποιες πληροφορίες της Αστυνομίας καταδεικνύουν πως το χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε από συγγενικό πρόσωπο του υπόπτου, ωστόσο προκύπτει το ερώτημα πώς κατάφερε να περάσει τα χρήματα, αφού θα έπρεπε να υποβάλλεται σε έλεγχο από τους επί καθήκοντι Αστυνομικούς σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι τα χρήματα να βρέθηκαν στην κατοχή του υπόπτου κατά την παρουσία του στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Για τους λόγους αυτούς η έρευνα που διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας στρέφεται και εναντίον μελών της Αστυνομίας που φρουρούσαν τον ύποπτο, ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο παρουσιάστηκαν οποιεσδήποτε παραλήψεις.

Την ίδια ώρα η πρώτη έρευνα που αφορούσε την φωτιά που έθεσε στο κελί ο Τουρκικής καταγωγής βασικός ύποπτος συνεχίζεται από τις 16 Νοεμβρίου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί. Μέσα από την πρώτη έρευνα επιδιώκεται να διαφανεί γιατί ο ύποπτος είχε στην κατοχή του αναπτήρα.

Σε σχέση με την υπόθεση σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για το τελικό κατηγορητήριο και ποιοι θα βρίσκονται σε αυτό. Αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν για άλλη μια φορά ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όλοι οι ύποπτοι, κρατούμενοι και δεσμοφύλακες. ώστε να καταχωρισθεί η υπόθεση φόνου του Tansu Cidan.