Κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το μέλλον, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας ο καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Φιλήμονας Μπαντιμαρούδης, σε σχέση με την διαμόρφωση νέων δεδομένων μετά τις Ευρωεκλογές.

Σχεδόν όλες οι δυτικές κοινωνίες διάγουν μια περίοδο κρίσης, θυμού και έλλειψης ηγεσιών πρόσθεσε ο κ. Μπαντιμαρούδης σημειώνοντας ότι ακόμα και οι φιλελεύθερες δημοκρατίες, σταδιακά δημιουργούν μια γέφυρα προς το άγνωστο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η κατάργηση των δημοκρατιών.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας, Χάρης Ψάλτης δήλωσε ότι σύμφωνα με έρευνες οι νέοι περνούν μέχρι και εννέα ώρες μπροστά από ένα έξυπνο κινητό, ενώ την ίδια ώρα σχεδόν όλοι οι θεσμοί τους κράτους μας παρουσιάζουν αρνητική εικόνα.

Ο κ. Ψάλτης πρόσθεσε ότι το δημόσιο σύστημα παιδείας πρέπει επιτέλους, να αναλάβει με πολλή σοβαρότητα την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και παράλληλα να βρεθεί ο τρόπος πολιτικοποίησης της νέας γενιάς και ενασχόλησης της με σημαντικά θέματα όπως το Κυπριακό.