Την παραχώρηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν οι κάτοικοι του χωριού Άγιος Αμβρόσιος της επαρχίας Λεμεσού, κάνοντας λόγο για κατάφορη αδικία εις βάρος τους.
Οι κάτοικοι προέβησαν σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας όπου απέκοψαν για μια ώρα το δρόμο Καντού – Ομόδους παρά τον Άγιο Αμβρόσιο. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας άρχισε στις δέκα το πρωί. Κρατώντας πανώ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «δεν θέλουμε να κρυώνουμε», «Κύριε Πρόεδρε μη μας ξεχνάς» οι κάτοικοι της κοινότητας των Κρασοχωριών, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καθώς το χωριό τους μένει για άλλη μια φορά εκτός του σχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για παραχώρηση του επιδόματος θέρμανσης, για 8,5 μέτρα υψομετρικής διαφοράς από το όριο που έχει θέσει το αρμόδιο Υπουργείο.
Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου Στέλιος Γρηγορίου εξέφρασε την αγανάκτηση των συγχωριανών του για την άδικη αντιμετώπιση που τυγχάνουν σε σύγκριση με κατοίκους γειτονικών χωριών. « Είναι το μοναδικό χωριό που δεν λαμβάνει επίδομα, τα χωριά γύρω μας, όλα δηλαδή τα υπόλοιπα κρασοχώρια λαμβάνουν και εμείς που είμαστε μέσα στη μέση δεν λαμβάνουμε. Είναι κρίμα μια κοινότητα από τα κρασοχώρια να ε΄ναι έξω που τούτο το επίδομα. Θέλουμε να εντάξει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα τους την ορεινότητα για να πάρει και ο Άγιος Αμβρόσιος το επίδομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου.
Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρέθηκαν επίσης κάτοικοι και κοινοτάρχες γειτονικών χωριών, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στο δίκαιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, αίτημα των κατοίκων του Αγίου Αμβροσίου. Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα. « Έχουμε πάρει αποφάσεις, της οποίες θα ανακοινώσουμε μεταγενέστερα, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε» ανέφερε ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου.
Από την αποκοπή του δρόμου για μια ώρα, η οποία έγινε στην παρουσία μελών της αστυνομίας, προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, στην περιοχή.