Ικανοποίηση για την συνάντηση που είχαν με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και τον Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Κληρίδης, δικηγόρος του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, ο οποίος προχώρησε το μεσημέρι σε διαμαρτυρία για τον τρόπο εφαρμογής της προεδρικής χάρης από τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μέλη του συνδέσμου πήγαν στο Προεδρικό και παρέδωσαν το σχετικό υπόμνημα στους δύο αξιωματούχους και σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, η συζήτηση ήταν πολύ θετική, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δημιούργησαν, είπε, μια άμεση γέφυρα επικοινωνίας με το Προεδρικό ως σύνδεσμος και μπορούν να εκφράσουν απευθείας τις θέσεις τους. Έλαβαν υπόσχεση ότι τα όσα συζήτησαν σήμερα θα μελετηθούν και θα κληθούν και πάλι σε συνάντηση για την τελική αντιμετώπιση του θέματος.

Στο υπόμνημα αναφέρονται, είπε, στον τρόπο που η Προεδρική χάρη θα πρέπει να εφαρμοστεί ίσα σε όλους τους κρατούμενους, που είναι και το αίτημά τους.

Νωρίτερα, η Άννα Αντωνίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ότι η διαμαρτυρία γίνεται για να παρακαλέσουν όλοι μαζί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει τις χάρες που υποσχέθηκε γιατί έγιναν «πολλές εξαιρέσεις, πάρα πολλές». Χάρη, είπε, πήραν 127 άτομα, τα 70 ήταν αλλοδαποί και οι περισσότεροι είναι ακόμη μέσα. Η κ. Αντωνίου πρόσθεσε ότι προεκλογικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε υποσχεθεί πως θα έδινε σε αρκετούς χάρη, σημειώνοντας ότι πολλοί επηρεάζονται εκτός φυλακής, γύρω από έναν φυλακισμένο.

Αίτημά τους, ανέφερε, είναι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να δει ξανά τον κατάλογο των φυλακισθέντων και να μην κάνει τόσες πολλές εξαιρέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ