Διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών Διευθυντή για τις ανάγκες του Ζωολογικού Κήπου για 24 μήνες, προκήρυξε ο Δήμος Λεμεσού την περασμένη Παρασκευή, ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου.

Η εκτιμώμενη αξία για τις υπηρεσίες του διευθυντή, ανέρχεται στις 48 χιλιάδες ευρώ.

Η προθεσμία παραλαβής των Προσφορών ή των Αιτήσεων Συμμετοχής είναι μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2023 στις 12 το μεσημέρι, οπότε και αυτές θα αποσφραγιστούν για σκοπούς αξιολόγησης.

Σχεδόν έτοιμο προκειμένου να αρχίσει σε μερικές μέρες και επίσημα, σε συνεννόηση με τον Δήμο Λεμεσού, τη δημόσια διαβούλευση για μέλλον του Ζωολογικού κήπου της πόλης είναι Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο επιστημονικός διευθυντής του, δρ. Αντρέας Χατζηχαμπής.

Ο κ. Χατζηχαμπής επιβεβαίωσε ότι το ΚΥΚΠΕΕ έχει αναλάβει τον Συντονισμό της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Ως γνωστό o Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ενημέρωσε πρόσφατα το Κόμμα για τα Ζώα και εκπροσώπους άλλων κομμάτων, φιλοζωικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, ότι το μέλλον του Ζωολογικού κήπου θα κριθεί μέσα από διαβούλευση και ότι προς τούτο έχει ανατεθεί η σχετική προετοιμασία στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας της Μητρόπολης Λεμεσού.

Με αφορμή περιστατικά που αφορούσαν κακές συνθήκες διαβίωσης και θανάτους ζώων από ατυχήματα και άλλες αιτίες, φιλοζωικές οργανώσεις αξιώνουν το κλείσιμο του Ζωολογικού και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου.

Μάλιστα το Κόμμα για τα Ζώα δηλώνει έτοιμο να βοηθήσει στη μεταφορά των ζώων που βρίσκονται σήμερα στον Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού, εκεί και όπου χρειάζεται, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.