Τη διαφωνία της Κυβέρνησης στις αυξήσεις που προτίθενται να επιβάλουν στις ταρίφες τους οι διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού της Λεμεσού, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας πως γίνονται προσπάθειες ώστε το κόστος αυτό να μην μετακυλήσει στον καταναλωτή.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε, ο Γιάννης Καρούσος υπέδειξε ότι στο συμβόλαιο υπάρχει όρος και οι εταιρείες μπορούν να προβαίνουν στις αυξήσεις χωρίς να μπορεί να κάνει οτιδήποτε η κυβένηση εκτός από να ασκήσει πολιτική πίεση.

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες, τους οποιουσδήποτε τρόπους ώστε αυτή η αύξηση «να απορροφηθεί, στο βαθμό που είναι δυνατόν, από το κράτος και όχι από τον καταναλωτή.

Ο Υπουργός Μεταφορών έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, πως «όλοι πρέπει να βάλουν το λιθαράκι τους για να μην περαστεί αυτό το κόστος στον καταναλωτή», αφού όπως τόνισε «δεν είναι μόνο οι διαχειρίστριες εταιρείες που έχουν σχέση με την αύξηση των τιμών ή των χρεώσεων, είναι όλος ο κύκλος λειτουργίας ενός λιμανιού».

Παράλληλα σημείωσε ότι, η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού έχει φέρει τεράστια οφέλη στην οικονομία της χώρας και έχει επιλύσει αρκετά προβλήματα τα οποία υπήρχαν πριν.