Δέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολίτες για τη μη κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στη Λεωφόρο Ομονοίας και κάποιες άλλες σημαντικές οδικές αρτηρίες στη Λεμεσό, υπήρξε η πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, με αφορμή το ψεσινό θανατηφόρο δυστύχημα στη συγκεκριμένη λεωφόρο.

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χθες βράδυ ο 29χρονος Σάββας Γαμβρουδίου, όταν όχημα ανέκοψε την πορεία της μεγάλης κυβισμού μοτοσικλέτας του, στη λεωφόρο Ομονοίας, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλη Μιχαήλ, ανέφερε πως το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 11.20, όταν 38χρονη επιχείρησε να στρίψει το όχημα της προς την οδό Βασιλέως Παύλου, ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο σε περίπτερο, με βόρεια κατεύθυνση.
Ο κ.Μιχαήλ είπε πως το όχημα της 38χρονης φαίνεται ότι ανέκοψε την πορεία του μοτοσικλετιστή, ο οποίος δεν έφερε προστατευτικό κράνος.

Η οδηγός υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ και νάρκοτεστ με αρνητική ένδειξη, ενώ συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων στη Λεμεσό Θράσος Αφαμης με τον οποίο επικοινώνησε ο σταθμό μας επανέλαβε πως τα Κρατικά Τμήματα Δημόσια Εργα – Πολεοδομία – Αστυνομία και Κεντρικός Φορέας επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων είναι υπέρμαχα της κεντρικής νησίδας.

Πρόσθεσε πως έχουν  ήδη εκπονηθεί σχέδια κυκλοφοριακής διαχείρισης με κεντρική νησίδα και παρόδιους χώρους στάθμευσης για την Λεωφορο Ν.& Δ. Παττίχη (στο τμήμα από Λεωφ. Μακαρίου μέχρι Σπ. Κυπριανού).

Τη Λεωφόρο Κολωνακίου-Σπ. Κυπριανού (πρώην Ακαδημίας στην Γερμασόγεια) και έχουν αποσταλεί στους αντίστοιχους Δήμους (Λεμεσού, Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας) για έγκριση των προνοιών των σχεδίων απο τα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Ο κ. Αφάμης τόνισε πως το ίδιο θα γίνει και για την Λεωφόρο Ομονοίας, αφού για το Τμήμα Δημοσίων Έργων αποτελεί απόλυτη ανάγκη να κατασκευαστεί διαχωριστική νησίδα.