Όλο και νεαρότεροι ασθενείς με κορωνοϊό εισέρχονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ, ωστόσο υπάρχει μια σταθεροποίηση στις νοσηλείες.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια μας αυτή την στιγμή είναι διαχειρίσιμη.

Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στις εντατικές είναι και αυτός σταθερός, όπως ανέφερε ο κύριος Χαριλάου και ήδη κάποια άτομα έχουν αποσολυνωθεί.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Αναφοράς, η διευθύντρια του Αμαλία Χατζηγιάννη ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η κατάσταση του είναι βελτιωμένη.

Σήμερα νοσηλεύονται 69 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στην μονάδα αυξημένης φροντίδας ενώ η πληρότητα του νοσοκομείου φθάνει το 92%.

Ο μέσος όρος των ασθενών είναι τα 60 έτη και όπως ανέφερε η κυρία Χατζηγιάννη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι όλο και νεαρότερα άτομα νοσούν και χρειάζονται νοσηλεία.
Σύμφωνα με την κυρία Χατζηγιάννη σήμερα αναμένονται γύρω στα 8 εξιτήρια από το νοσοκομείο Αναφοράς.

Το πρωί άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα 41 ετών.

Σήμερα δόθηκαν 9,154 ραντεβού και μέχρι τις 8 και 30 διευθετήθηκαν τα 5,815 από τους 41χρονους.

Αύριο Μεγάλη Πέμπτη η Πύλη θα ανοίξει για τα άτομα 39 και 40 ετών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προσωπικούς γιατρούς για να κάνουν εμβόλια της Άστρα Ζένεκα στα ιατρεία τους.

Όσοι γιατροί επιλέξουν να συμμετέχουν στους εμβολιασμούς θα αποζημιώνονται με 10 ευρώ ανά ασθενή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι χτες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν τα εμβόλια 41 προσωπικοί γιατροί.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Όλγα Καλακούτα σε σημερινές της δηλώσεις στην τηλεόραση του Αντέννα ανέφερε ότι από σήμερα επιταχύνεται ακόμη περισσότερο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και ο στόχος είναι να γίνονται 14 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα.

Η κυρία Καλακούτα επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον για κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό, για όλα τα εμβόλια.

Μέχρι χθες έγιναν στην Κύπρο 259 χιλιάδες εμβολιασμοί.

Από αυτούς οι 193 χιλιάδες πολίτες έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ 65 χιλιάδες άτομα ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

Αύριο σύμφωνα με την κυρία Καλακούτα αναμένονται στην Κύπρο ακόμα 50 χιλιάδες εμβολίων και θα συνεχιστεί ο προγραμματισμός των ραντεβού.

Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για τις ηλικίες που θα ανοίξει η Πύλη εμβολιασμού την Μεγάλη Παρασκευή ενώ σύντομα θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε άτομα άνω των 60 ετών να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό.