Στη σύλληψη και δεύτερου ατόμου, ηλικίας 34 ετών, προχώρησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία σχετικά με την απόπειρα φόνου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, στην Ορόκλινη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «έπειτα από μαρτυρία αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη, εξασφαλίστηκαν δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 34 και 35 ετών. Σήμερα το πρωί ο 34χρονος συνελήφθη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και αυτή τη στιγμή διενεργούνται έρευνες σε διάφορα υποστατικά για να εξασφαλιστούν τεκμήρια».

Πρόσθεσε ότι «ο 35χρονος εναντίον του οποίου έχει επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, είναι άτομο που δηλώθηκε ως ελλείπων από τις Βρετανικές Βάσεις. Από το πρωί διεξάγονται κοινές έρευνες της Κυπριακής Αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για εντοπισμό του χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της απόπειρας φόνου, άνδρας ηλικίας 31 ετών τελεί υπό οκταήμερη κράτηση από χθες ύστερα από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Κατά τη διαδικασία κράτησής του ενώπιον του Δικαστηρίου, ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως ο 31χρονος παραδέχθηκε προφορικά σε αστυνομικό τα εναντίον του αδικήματα που αφορούν υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, πράξεις που προκαλούν βαριά σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ο ύποπτος κατονόμασε επίσης και δεύτερο άτομο το οποίο φαίνεται να εμπλέκεται στην απόπειρα φόνου.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος συνδέθηκε με την απόπειρα φόνου από γενετικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε σε προσωπίδα που βρέθηκε 120 μέτρα από τη σκηνή.

Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς που ρίχθηκαν γύρω στις 5.35 τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, εναντίον αυτοκινήτου που οδηγούσε άνδρας ηλικίας 40 ετών, με συνοδηγό άτομο ηλικίας 42 ετών και τον εξάχρονο του, τραυματίστηκε το παιδάκι και ο 42χρονος.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επι καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 42χρονος έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια, ενώ το παιδί έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξί πόδι.

Τόσο ο άνδρας όσο και ο εξάχρονος υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με την κατάσταση τους να κρίνεται εκτός κινδύνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ