Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους, για δεύτερη μέρα η αντεξέταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
Η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, για παύση του Γενικού Ελεγκτή με τον ισχυρισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα Ντίνος Καλλή, ήγειρε ζήτημα για το θέμα της πληρωμής των δικηγόρων που εκπροσωπούν τον Γενικό Ελεγκτή, επικρίνοντας τον ότι είπε ψέματα πως δεν θα επιβαρυνθεί το δημόσιο για την πληρωμή τους.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέρριψε τους ισχυρισμούς και απάντησε ότι το Σύνταγμα προνοεί ότι ο Γενικός Ελεγκτής είναι όργανο της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντούτοις ήταν έτοιμος να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα. Ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο δικηγόρος δηλαδή που τον εκπροσωπεί του είπε να επεκτείνει την ομάδα. «Θεώρησα πως δεν είναι σωστό να υπογράψω σύμβαση και ζήτησα από τους δικηγόρους να με τιμολογήσουν», είπε. Ήταν κάθετοι πως δεν ήθελαν γιατί πρόκειται για μια ερμηνεία του Συντάγματος και πως δεν ήταν σωστό να αναλάβω το κόστος εγώ, είπε.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε από τον δικηγόρο του Γενικού Εισαγγελέα, είναι το θέμα των πολλαπλών συντάξεων και οι αναφορές κατά περιόδους στον νυν βοηθό γενικό εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη ο οποίος, όπως είπε, δεν είναι καν δικαιούχος.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε ότι υπάρχει σχετικός νόμος ο οποίος κατοχυρώνει το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι, δεν μπορούν να λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις. Αυτή είπε, ήταν θέση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας επέλεξε να προβεί σε νομική γνωμάτευση, ώστε να εξυπηρετηθεί μεταξύ άλλων και ο κ. Αγγελίδης ο οποίος με δεδομένη την υπηρεσία του ως Υπουργός Άμυνας κι αν παραμείνει στην θέση του μέχρι τα 60 του θα λαμβάνει δύο συντάξεις.

Είπε ακόμα ο Γενικός Ελεγκτής ότι αν ίσχυε ο ισχυρισμός σας σημαίνει θα ήθελε να διαπομπεύσει και Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο έχει την καλύτερη σχέση.

Έντονη συζήτηση έγινε και για την υπόθεση των 15 στρατιωτών που υπηρετούσαν στο ΓΕΕΦ, ψήνοντας καφέδες. Ο δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα απέδωσε εμμονή εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με την διενέργεια αυτής της έρευνας επειδή ο Γενικός Ελεγκτής επέλεξε να διενεργήσει έρευνα για τα προηγούμενα χρόνια από την καταγγελία που δέχθηκε.

Ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε ότι η έρευνα έγινε μετά από καταγγελία δημοσιογράφου εφημερίδας το 2022, που αφορούσε τον γιό της Επιτρόπου Διοικήσεως. Ψάχνοντας το θέμα, η Υπηρεσία του όφειλε να πάει και στα προηγούμενα έτη μετά από πληροφορίες που δεχόταν αφού το θέμα έλαβε δημοσιότητα. Διαφάνηκε όπως είπε ότι ο ένας είναι ο γιος της Επιτρόπου και οι άλλοι δύο, οι γιοι δύο κρατικών αξιωματούχων.