Δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγαθαγγέλου, σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη προς τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, τον οποίο καλεί να αναλάβει την ευθύνη της ανάκλησης του διορισμού του και να δημοσιοποιήσει τους λόγους πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΚΕΒΕ απέσυρε την εισήγηση διορισμού του Προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, μέσω επιστολής που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στην επιστολή του ο Δρ. Αγαθαγγέλου ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέψει την άλωση του θεσμού και των γιατρών που εκπροσωπεί από φαινόμενα, όπως είπε, «επικοινωνιακής τακτικής και υπονόμευσης».

Όπως τονίζει εφόσον το ΚΕΒΕ αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφασή του οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της ανάκλησης του διορισμού του και να δημοσιοποιήσει επίσημα τους λόγους της απόφασης του.

«Είναι θέμα αξιοπρέπειας προς το πρόσωπο μου, αλλά και σεβασμού στο κύρος του θεσμού (ιατρική κοινότητα) που εκπροσωπώ και δεν πρόκειται να προδώσω και να υποταχθώ στους λαϊκισμούς και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες», τονίζει ο Δρ. Αγαθαγγέλου στην επιστολή του.