Εάν τηρηθεί όριο σε σχέση με τις αντοχές των δημόσιων οικονομικών, δεν τίθεται ζήτημα νέου μνημονίου λόγω του πλήγματος στην οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού, τόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τέως υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του σταθμού μας «Ελεύθερα κι ωραία».

Ορθά, σημείωσε, το κράτος αυτή την περίοδο είναι πιο γενναιόδωρο, ανοίγοντας τα ταμεία του, διατηρώντας όμως το μέτρο και όρια που σχετίζονται τις αντοχές των δημόσιων οικονομικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, νέο μνημόνιο, μπορεί να προκύψει μόνο όταν το κράτος απωλέσει τη δυνατότητα διεθνούς δανεισμού, κάτι που κατέστη εφικτό τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Χάρης Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της πολιτικής των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων, απορρίπτοντας τα περί κριτικής από την ΕΕ.

Κίκης Καζαμίας: Κινδυνολογία απο πλευράς κυβέρνησης

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ειλικρινής εξέφρασε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας.

Χαρακτήρισε ακόμα «κινδυνολογία» το περιεχόμενο της επιστολής που στάλθηκε από την κυβέρνηση προς την Βουλή και που αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 προβλέπεται σε ένα απαισιόδοξο σενάριο ότι θα υπάρξει έλλειμμα μισού δισ. ευρώ.