Δεν θεωρώ ότι ενδείκνυται να γίνονται δημόσιες δηλώσεις ποινικών ανακριτών για όσα περιλαμβάνονται στο πόρισμά τους, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ο οποίος ήταν ο ποινικός ανακριτής για διερεύνηση ισχυρισμών σε καταγγελία της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, και της ανώτερης λειτουργού στις Φυλακές Αθηνάς Δημητρίου εις βάρος του Ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτού.

Ο κ. Αιμιλιανίδης σημειώνει στην ανάρτησή του πως “στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι η κατάληξή μου ήταν πως με βάση το μαρτυρικό υλικό φαινόταν να διαπράχθηκαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (άρθ. 105 ΠΚ, παρ. 1) και συνωμοσίας (άρθ. 373 ΠΚ)”.

“Αναφέρεται επίσης ότι δεν έκρινα ότι ο κ. Κατσουνωτός απέβλεπε σε χρηματικό κέρδος από οποιαδήποτε πράξη του. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο πόρισμα που παρέδωσα δεν είναι δεοντολογικά ορθό να το σχολιάσω καθότι δεν θεωρώ ότι ενδείκνυται να γίνονται δημόσιες δηλώσεις ποινικών ανακριτών για όσα περιλαμβάνονται στο πόρισμά τους”, προσθέτει.

Επισημαίνει ότι “σε όλες τις υποθέσεις που έχω εμπλοκή υπό οποιαδήποτε ιδιότητα πάντοτε αυτοπεριορίζομαι ως προς τις δημόσιες δηλώσεις μου και αυτό έχω πράξει και θα συνεχίσω να πράττω και σε αυτή την υπόθεση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ