Το Ισραήλ ανακοίνωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «τους ερχόμενους μήνες δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν εβραϊκοί καταυλισμοί στην Δυτική Όχθη, πέρα από τους εννέα καταυλισμούς που νομιμοποιήθηκαν ήδη με κυβερνητική απόφαση την περασμένη εβδομάδα».

Η δήλωση αυτή περιέχεται σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι το ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας, Βενιαμίν Νετανιάχου. Στην ανακοίνωση δεν συγκεκριμενοποιείται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε πρόσθετες νομιμοποιήσεις καταυλισμών.

Παράλληλα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν θα προωθήσει σήμερα προς συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού σχέδιο ψηφίσματος που θα καλούσε το Ισραήλ «να σταματήσει άμεσα κάθε εποικιστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Νωρίτερα σήμερα, η παλαιστινιακή εφημερίδα «Αλ-Αγιάμ» που εκδίδεται στη Ραμάλλα δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, πρότεινε στις δύο πλευρές να απέχουν από μονομερείς ενέργειες που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ένταση ενόψει του Ιερού Μήνα του Ραμαζανίου τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ