Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί ενεργά στον προεκλογικό κατά τρόπο που να έρθει σε αντιπαράθεση με στενούς του συνεργάτες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την άφιξή του στην Πανεπιστημιούπολη για την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Σιακόλας», κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του τέως Διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη από το ΑΚΕΛ ως υποψήφιου για τις Προεδρικές, απάντησε ότι «είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να κάνει τις επιλογές που πιστεύει ότι μπορεί μέσω των υποψηφιοτήτων να υλοποιήσει τα προγράμματά του».  

«Δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ ενεργά στον προεκλογικό κατά τρόπο που είτε να προβάλω είτε να έρθω σε αντιπαράθεση με στενούς μου συνεργάτες», πρόσθεσε.

Σε επιπρόσθετη ερώτηση για το τι σημαίνει για τη δική του πολιτική η σχέση που είχε με τον κ. Μαυρογιάννη αναφορικά και με την έντονη επίκριση που έχει δεχθεί από το ΑΚΕΛ για τους χειρισμούς του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι «δεν είναι θέμα που θέλω να σχολιάσω».

«Εγώ ξέρω ότι είχα μια άριστη η συνεργασία με έναν εξαίρετο διπλωμάτη», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ