Τη διαβεβαίωση ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια «δε θα αφήσουν ξένους φοιτητές ή οποιονδήποτε άλλο φοιτητή χωρίς τόπο να μείνουν, αν δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους» κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, έδωσε με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του οργανισμού Universities UK, που εκπροσωπεί τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, «τα πανεπιστήμια θα υποστηρίξουν εκείνους που δεν μπορούν ή δε θέλουν να πάνε στο σπίτι τους».

Αναφέρεται επίσης ότι τα πανεπιστήμια δίνει έμφαση στο να διασφαλίσουν ότι θα ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο για την υποστήριξη των φοιτητών κατά την περίοδο της συστηνόμενης κοινωνικής απομόνωσης.

Ως εκ τούτου, θα διασφαλίζεται η τροφοδοσία, ο καθαρισμός και η ασφάλεια όσων φοιτητών παραμείνουν στις πανεπιστημιακές εστίες.

Για όσους φοιτητές μοιράζονται αποχωρητήρια και θα πρέπει να μένουν σε αυστηρή απομόνωση, προβλέπεται η μεταφορά τους σε δωμάτια με αποκλειστική χρήση τουαλέτας.

Σε ό,τι αφορά τις διδασκαλίες, θα αρχίσουν σταδιακά να γίνονται μέσω διαδικτύου.

Για φοιτητές στη Βρετανία που θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες από αυτές που παρέχει το πανεπιστήμιό τους, λειτουργούν οι εξής τηλεφωνικές γραμμές:

Συμβουλευτική Γραμμή UKCISA: +44 20 7788 9214 (1-4 μ.μ ώρα Βρετανίας)
Ειδική Γραμμή Εξυπηρέτησης του Υπ. Παιδείας για τον Κορωνοϊό: 0800 046 8686 (από Βρετανία και ώρες 8 π.μ-6 μ.μ τοπική).

Αμφότερες οι γραμμές λειτουργούν Δευτέρα με Παρασκευή.