Επικοινωνία με χιλιάδες πολίτες που συμπλήρωσαν λανθασμένους τραπεζικούς λογαριασμούς στις αιτήσεις που υπέβαλαν για τα διάφορα σχέδια στήριξης εργαζομένων λόγω κορωνοϊού, άρχισε από σήμερα το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως από λειτουργούς του υπουργείου Εργασίας, στους οποίους θέσαμε το ζήτημα μετά από παράπονο ακροατή, συνολικά 16 χιλιάδες πολίτες άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα για να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους και να υποβάλουν νέα αίτηση με διορθωμένο τραπεζικό λογαριασμό. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε λογαριασμούς που δεν ταυτοποιούνται με τα πρόσωπα που υπέβαλαν την αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, οπότε ο λογαριασμός που συμπληρώνεται στην αίτηση θα πρέπει να ανήκει στο ίδιο πρόσωπο που είναι δηλωμένο στο μητρώο των κοινωνικών ασφαλίσεων.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να αρχίσουν όλες οι πληρωμές για τα επιδόματα μετά την 14η Απριλίου, όπως ανέφερε χθες στο Κανάλι 6 και την εκπομπή «Απογευματινό Μικρόφωνο στον Πολίτη» ο ανώτερος λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων, Άντης Αποστόλου.

Οι πληρωμές θα γίνουν πρώτα σε όσους συμπλήρωσαν ορθά τις αιτήσεις τους και στη συνέχεια θα πληρώνονται και οι υπόλοιπες.

Περισσότερες από 150.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής και για τα πέντε σχέδια στήριξης, δηλαδή για τα σχέδια μερικής και πλήρους αναστολής εργασιών και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας, ασθενείας και φροντίδας παιδιών.

Αναμένεται ότι θα υποβληθούν αρκετές χιλιάδες νέες αιτήσεις τις επόμενες μέρες.