Σε δεκαεπτά ανέρχονται οι ασθενείς, κρούσματα κορωνοϊού, που νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Χθες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς ένας ηλικιωμένος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κι ένα άτομο που ήταν σε αυτοπεριορισμό στη Λευκωσία. Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου για πιο στενή παρακολούθηση, ενώ ένα άτομο ενδέχεται να λάβει εξιτήριο απόψε, αφού αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου για κορωνοϊό.

Εξάλλου η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενισχύθηκε με συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο προβαίνει σε άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς, χωρίς να χρειαστεί η αποστολή τους στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία.

Από χθες το πρωί το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο ενώ υπάρχουν πλέον και τρεις πνευμονολόγοι, ένας ψυχολόγος και δύο υποστηρικτές, ένας λοιμωξιολόγος και ένας επιπλέον παθολόγος, αφού η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου διαθέτει ήδη τέσσερις παθολόγους.