Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στη Σεούλ, στην περιοχή Ιταεγούν, όταν ένα μεγάλο πλήθος που γιόρταζε το Halloween κλείστηκε σε σε ένα στενό δρόμο.  

Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου 50 άνθρωποι υπέστησαν ανακοπή και χρειάστηκαν ανάνηψη επί τόπου, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Πολλοί χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Τουλάχιστον 81 άνθρωποι ανέφεραν ότι είχαν αναπνευστικά προβλήματα.

Αξιωματούχος της Πυροσβεστικής ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν και νεκροί, όταν το πλήθος άρχισε να κινείται σε ένα στενό δρόμο κοντά στο Hamilton Hotel, ένα πολύ δημοφιλές σημείο για πάρτι και εορταστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλήθος άρχισε να κινείται προς ένα σημείο όταν ακούστηκε ότι έφτασε εκεί μια διασημότητα. Τότε ήταν που επικράτησε συνασπισμός και ποδοπατήθηκαν.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπεύσει πάνω από 400 γιατροί και τραυματιοφορείς.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ διέταξε την ανάπτυξη δυνάμεων αντιμετώπισης καταστροφής.Στην πρωτεύουσα της Κορέας επιστρέφει και ο δήμαρχος της πόλης που απουσίαζε σε ταξίδι στην Ευρώπη.