Νεότερη ενημέρωση 13:30

Λίγο πριν το μεσημέρι, η μητέρα ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι το παιδί θα μεταφερθεί αύριο στο σχολείο με ταξί και συνοδό.

 

Την απογοήτευσή της εξέφρασε μητέρα παιδιού το οποίο φοιτά στην προδημοτική της Χοιροκοιτίας, αφού το υπουργείο μεταφορών δεν εγκρίνει τη διαδρομή για επιστροφή του παιδιού της στην Ορά, όπου διαμένει, μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6, η μητέρα του παιδιού, Ειρήνη Αντωνίου, το πρόβλημα παρουσιάστηκε γιατί τους μήνες Σεπτέμβριο και Ιούνιο, η δημόσια προδημοτική δεν είναι ολοήμερη, με αποτέλεσμα το παιδί της να πρέπει να φεύγει στη 1 και 5 το μεσημέρι.

Η μητέρα δεν έτυχε καμίας σχετικής ενημέρωσης από πλευράς των αρμόδιων υπουργείων, με αποτέλεσμα να τρέχει την τελευταία στιγμή να παραλάβει το παιδί της για να μην μείνει μόνο του.
Όπως μας εξήγησε, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες κατάφερε να μάθει ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την μεταφορά των παιδιών, θα εκτελεί μία διαδρομή προς την Ορά το πρωί και μια το μεσημέρι στις 3 που ολοκληρώνεται το ολοήμερο δημοτικό, και δεν εγκρίνει τρίτη διαδρομή για τη μεταφορά ενός μόνο παιδιού.

 

Για το θέμα ρωτήθηκε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ανέφερε ότι το υπουργείο δεν ενημερώθηκε από κανέναν για το θέμα αυτό.

Όπως είπε ο κύριος Καρούσος, όταν τα παιδιά είναι κάτω των 5, αναλαμβάνει ταξί τη μεταφορά τους και πρόσθεσε ότι θα επιλυθεί άμεσα το θέμα.

Η μητέρα του παιδιού απέρριψε τις επικρίσεις του Υπουργού και είπε ότι ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το υπουργείο του.