Υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών τέθηκαν σήμερα δυο πρόσωπα, 55 και 30 χρόνων, οι οποίοι φέρονται να κακομεταχειρίζονταν δυο αλλοδαπούς που εργάζονταν στο κτηνοτροφικό υποστατικό του πρώτου υπόπτου, στην Επαρχία Λεμεσού.

Οι δυο ύποπτοι συνελήφθηκαν μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από πρόσωπο που ενημέρωσαν σχετικά οι δυο αλλοδαποί, 20 και 21 χρόνων, σύμφωνα με τους οποίους, ο 30χρονος υπεύθυνος της μάντρας τους κτυπούσε και τους άφηνε νηστικούς, παρά το ότι είχαν κάνει παράπονα στον 55χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο αλλοδαποί εντοπίστηκαν εντός της κτηνοτροφικής μονάδας περιορισμένοι και παρά τη θέλησή τους, έφεραν εμφανή τραύματα σε όλο τους το σώμα και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, το οποίο έχει μολυνθεί από τραύμα που προκλήθηκε από πέτρα που, όπως ανέφερε σε κατάθεσή του, τού έριξε ο 30χρονος όταν επιχείρησε να διαφύγει τον περασμένο Ιούλιο.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δυο αλλοδαποί άρχισαν να εργάζονται από τον περασμένο Φεβρουάριο στη κτηνοτροφική μονάδα και πως μαζί με τον 30χρονο υπεύθυνο της, επίσης αλλοδαπό, διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα δύο πρόσωπα, θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο διαμονής, ενώ αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ως θύματα εμπορίας με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Ο 55χρονος και ο 30χρονος οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ