Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο πέρασε η Αστυνομία, σε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Λεμεσού το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 47χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές και εναντίον του διερευνάται υπόθεση υποκίνησης προσώπου με σκοπό τη διάπραξη αδικήματος.

Εξάλλου, για τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό συνελήφθησαν χθες δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 27 χρόνων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν γραπτώς και αναμένεται να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, ενώ έχουν προκύψει άλλες είκοσι τέσσερις συλλήψεις, με τον αριθμό των ατόμων στα οποία έχουν περάσει χειροπέδες, να ανέρχεται στα 27.

Εννέα από τα 23 πρόσωπα που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, ηλικίας από 16 μέχρι 27 ετών, παραμένουν υπό κράτηση, βάσει Δικαστικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν την Κυριακή, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, που διερευνάται εναντίον τους.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, με τη σύσταση ειδικής ανακριτικής ομάδας στο ΤΑΕ Λεμεσού, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 31 χρόνων, ο οποίος φέρεται να ήταν ο οργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΑΔΕ Λεμεσού, συνεχίζει τις έρευνες και εξετάσεις, τόσο για εντοπισμό προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια καθώς και για πολίτες που κατά την παρουσία τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, παραβίασαν τον νόμο περί λοιμοκαθάρσεως.