Μετά το σύζυγό της, χειροπέδες πέρασε σήμερα η Αστυνομία και στον 73χρονο πατέρα της 49χρονης υπεύθυνης λογιστηρίου ομίλου εταιρειών στη Λεμεσό, από την οποία εκδόθηκαν πλαστογραφημένες εντολές μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και κλάπηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο του λογιστικού ελέγχου που ολοκληρώνεται, διαπιστώθηκε έκδοση αριθμού επιταγών της εταιρείας με δικαιούχο τον 73χρονο, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 60 χιλιάδες ευρώ.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα στη σύλληψή του, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να δηλώνει πως ό,τι έχει να πει θα το πει στο δικαστήριο, θέση την οποία διατηρούν τόσο η 49χρονη όσο και ο 63χρονος σύζυγός της.
 
Αύριο ο 73χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του, ενώ υπενθυμίζεται πως ένα τέταρτο διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης εκδόθηκε την Τρίτη εναντίον της 49χρονης.
 
Από το περασμένο Σάββατο τελεί υπό 8ήμερη κράτηση και ο σύζυγός της, ο οποίος συνελήφθη αφού φέρεται να προχώρησε στην εξαργύρωση 19 επιταγών της εταιρείας για ποσό πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ.
 
Η υπόθεση κρίνεται ως πρωτοφανής καθώς το ποσό της υπεξαίρεσης που διερευνάται φτάνει μέχρι και τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, όπως ανέφερε προχθές και το ίδιο το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο όγκο δεδομένων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών και του ανεξάρτητου ελεγκτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ