Μπορεί η παραίτηση του Μιχάλη Χατζηγιάννη από την θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού να αιφνιδίασε αρκετούς, ωστόσο φαίνεται ότι οι προθέσεις του, ήταν σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εδώ και μέρες.

Γι’ αυτό και λίγη ώρα μετά την παραίτηση ανακοινώθηκε από την Προεδρία το όνομα της νέας Υφυπουργού, πρόκειται για την Δρα Βασιλική ή Λίνα Κασσιανίδου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ευχαριστεί τον κ. Χατζηγιάννη «τόσο για τη διαχρονική τους φιλία όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού».

Ο κ. Χατζηγιάννης, είναι η πρώτη απώλεια για το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο υπηρέτησε μόλις για 132 μέρες. Θυμίζουμε ότι ο διορισμός του προκάλεσε από την αρχή έντονη κριτική και ακολούθησε σειρά γεγονότων, όπως οι κατηγορίες για πρόσληψη συμβούλου που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη ή η ανακοίνωση από τις επίσημες σελίδες του Υφυπουργείου για την παρουσία του κ. Χατζηγιάννη στο πάρτι γενεθλίων του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός εξέδωσε μια δήλωση στην οποία εκφράζει την ελπίδα ότι, το σύντομο πέρασμα του από την Κυβέρνηση, «είχε αποτύπωμα με θετικό πρόσημο».

Εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που του έδειξε αναθέτοντας του το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Πολιτισμού και προσθέτει: «Άμα ξέρεις πού πας, ξέρεις και πότε πρέπει να φύγεις, κι εγώ δεν ήρθα εδώ και δεν συνέπραξα στην εξουσία, για να κερδίσω φήμη και δόξα, αλλά διότι σε ένα δεύτερο ‘ άγγιγμα ψυχής’,  συμμερίστηκα το όραμα για τον Πολιτισμό, του από χρόνια φίλου μου και Προέδρου σήμερα Νίκου Χριστοδουλίδη».

Αναφέρεται στην συνέχεια σε τρία σημαντικά ζητήματα του προεκλογικού του προγράμματος, την επαγγελματική κατοχύρωση των καλλιτεχνών, την έκδοση προπληρωμένης κάρτας Νεολαίας-Πολιτισμού αξίας 200 ευρώ, για νέους και την απαλλαγή από φορολόγηση των χρημάτων που εταιρείες προσφέρουν ως χορηγίες σε εκδηλώσεις πολιτισμού.

Γι’ αυτά, από την πρώτη στιγμή στο Υφυπουργείο δουλεύει εντατικά, με αποτέλεσμα να είναι ορατό και το τέρμα, σημειώνει.

Στην δήλωση του προς τους πολίτες, ο παραιτηθείς Υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρει επίσης ότι το μέγιστο στοίχημα της ζωής του είναι η μουσική δημιουργία, η σύνθεση, το τραγούδι και η στενή σχέση και συνάφεια του με τον κόσμο. «Από εκεί έρχομαι και εκεί επιστρέφω», καταλήγει.