Αν κάτι πρέπει να κάνουμε είναι να μην διατηρήσουμε το υφιστάμενο σύστημα στην Κύπρο, όπου ένας άνθρωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει τεράστια ισχύ και μπορεί να διορίζει από τον Γενικό Εισαγγελέα μέχρι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Κοσμήτορας της Σχολής Μεταπτυχιακων Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Χαρίδημος Τσούκας.

Αναφερόμενος στο τρίτο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη – «Κράτος – μαφία», ανέφερε ότι εξηγεί αναλυτικά και τεκμηριωμένα πως μπορεί να κατασκευάζεται η νομιμοφάνεια για πράξεις διαφθοράς ανώτερων κρατικών αξιωματούχων. Σύμφωνα με παράδειγμα που αναφέρεται στο βιβλίο όπως είπε, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε στην ερευνητική επιτροπή για τα διαβατήρια ότι ταξίδεψε στις Σεϋχέλλες ιδίοις εξόδοις, αλλά τα μέλη της Επιτροπής δεν ρώτησαν ποτέ κατά πόσο υπάρχουν αποδείξεις.

Ο κ. Τσούκας σημείωσε ότι όταν καταλάβει τους πολίτες η απογοήτευση γυρνούν την πλάτη στην πολιτική, αλλά η πολιτική δεν γυρνά ποτέ την πλάτη σε αυτούς, αφού επηρεάζει καθημερινά την ζωή τους.

Για να αλλάξουν τα πράγματα, οφείλει το κοινό να συνεχίσει να ενδιαφέρεται για κοινά, όπως είπε.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.