Χαλαρές συναντήσεις σε γεύματα με δημοσιογράφους είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας, μία ημέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο Κυριακή 21 Μαΐου.

Με την προεκλογική εκστρατεία να έχει λήξει επισήμως χθες το βράδυ, οι πολιτικοί αρχηγοί γευμάτισαν το Σάββατο με πολιτικούς συντάκτες, σύμφωνα με την καθιερωμένη εθιμοτυπία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Ακρόπολη με δημοσιογράφους για brunch, κάνοντας λόγο για «μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι εισέπραξε ένα ζεστό κλίμα από τους πολίτες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση μέσων, όπως το Tik Tok αλλά και οι ψυχαγωγικού τύπου εκπομπές, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν ζητήματα που αγγίζουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, όπως οι γυναίκες και οι νέοι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας γευμάτισε με δημοσιογράφους σε εστιατόριο του Πειραιά, όπου επίσης αναφέρθηκε σε μια «πυκνή» προεκλογική περίοδο με πολλές συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης,  γευμάτισε με τσικουδιά και μαντινάδες σε ταβέρνα της περιοχής Ρογδιά της Κρήτης, όπου επίσης είχε χαλαρή συζήτηση πριν από την αυριανή εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ