Η λήψη άμεσων μέτρων για προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η στήριξη του κοινού στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και η προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων εντάσσονται στις βασικές μας απαιτήσεις προς τον υποψήφιο Πρόεδρο που θα στηρίξουμε, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σημείωσε ότι το Κίνημα έχει αποστείλει επιστολή με τις βασικές θέσεις του σε σειρά άλλων περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων στο ΑΚΕΛ και στο ΔΗΚΟ αλλά και σε όλους τους ανεξάρτητους υποψήφιους που έχουν εξαγγείλει υποψηφιότητα και αναμένει απάντηση εντός ενός μηνός.

Ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις του Κινήματος Οικολόγων σε ό,τι αφορά τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές αναμένεται ότι θα ληφθούν στο τέλος Μαΐου, καθώς όπως είπε το πολιτικό σκηνικό είναι ακόμα ρευστό.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε ακόμα ότι δρομολογούνται μέσω νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης οικιακών αποβλήτων και πως μέχρι το 2023 αναμένεται εφαρμοστεί στην Κύπρο το σύστημα pay as you throw.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ