Της Νίτσας Παύλου

– Μαμά, θα πάρουμε τα μωρά ποδηλασία; (Χαρά)
– Ναι, να πάρουμε και το γάλα και τον καφέ μας μαζί! Όχι όχι! Θα πάμε με το αυτοκίνητο για να μην λιώσουν οι καφέδες!! (Αμαλία)

Θεέ μου τι ακούω!! Οι κόρες μου, ηλικίας 8 και 4 χρόνων, προσπαθούν να παίξουν Barbie! Να ασχοληθούν με τη ζωή της αγαπημένης τους κούκλας, των μωρών της και του συζύγου της Κεν. Και εγώ ξαπλωμένη να πίνω το παγωμένο φραπέ μου και να τις παρατηρώ.

Επιτέλους, έκλεισαν την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά και παίζουν όπως πρέπει να παίζουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Να φτιάχνουν ιστορίες με τις κούκλες τους και να ζουν μέσα από τις ιστορίες που δημιουργούν, τη δική τους παραμυθένια ιστορία!

Κάποτε σκέφτομαι… μήπως η μεγάλη μου κόρη δεν πρέπει να παίζει πλέον με τις κούκλες; Μήπως την παρασέρνει η μικρή στο παιχνίδι της; Αλλά, απότομα συνέρχομαι! Βεβαίως και πρέπει να παίζει με τις κούκλες! Αυτό μας έλειπε να καταργήσουμε το παιδικό παιχνίδι από τώρα!

Πλέον, κατάντησαν τα παιδιά να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το περιβόητο «Τικ Τοκ»! Τους μιλάς και σούζουνται! Επιδεικνύουν με περηφάνια όλες τις κινήσεις και τις φιγούρες, που έμαθαν απ’ έξω και ανακατωτά! Τώρα αυτό είναι παιχνίδι; Λέτε να παραλογίζομαι; Να είμαι υπερβολική; Το παιδί μου θα κόψει πίσω από αυτή τη μόδα και την περιβόητη τεχνολογία, που μας βομβαρδίζει από παντού;

Όχι, δεν θέλω να μείνει πίσω! Είναι πλέον μέρος της εξέλιξης μας! Και εννοείται ότι το έχει ακουστά και όταν βρεθεί με μεγαλύτερα παιδιά που ασχολούνται ρωτάει και ζητάει όλο περιέργεια να δει τα βίντεο του Τικ Τοκ! Μπορεί, όμως, να παίξει ακόμα λίγο με τις αγαπημένες τις κούκλες και έχει χρόνο να βρει και τους δρόμους του «Τικ Τοκ»! Ας απολαύσει για ακόμα λίγο το παιδικό της παιχνίδι, όπως το θυμόμαστε όλοι!

Υ.Γ. Και μετά από ένα έντονο καυγά, Χαρά και Αμαλία, αποφάσισαν να μην πάρουν τις Barbie βόλτα! Το θέμα του καφέ που θα λιώσει τις δίχασε πολύ!!! Τις λατρεύω!!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6