Σημαντική επιβάρυνση στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας καταγράφεται στην εθνική αναφορά για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο, την ίδια ώρα που στη Λεμεσό καταγράφεται μικρή πτωτική τάση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, υπάρχει σαφής αύξηση στον κινητό μέσο όρο των διαγνώσεων καθώς και στην αθροιστική επίπτωση παγκύπρια.

Στην Επαρχία Λευκωσίας η αθροιστική επίπτωση 14 ημερών είναι 524 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους από 358 την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Στην Επαρχία Λάρνακας υπάρχει εξίσου μεγάλη αύξηση σε 555 περιστατικά ανά 100 χιλ. κατοίκους.

Στην Επαρχία Λεμεσού συνεχίζεται η μικρή αλλά πτωτική πορεία της καμπύλης της αθροιστικής επίπτωσης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα 899 περιστατικά ανά 100 χιλ. κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά μη ασφαλή όρια.

Με βάση την ηλικία, παρατηρείται σταθεροποίηση στα περιστατικά που αφορούν άτομα άνω των 60 ετών συγκριτικά με τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Στα νοσοκομεία αποτυπώνεται ένα νέο κύμα εισαγωγών. Η Λεμεσός εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια πηγή νοσηλειών που φθάνει το 47,6%, σημειώνοντας νέα αύξηση. Με μικρότερη πλέον διαφορά, ακολουθεί η Λευκωσία ενώ αύξηση καταγράφεται και για την Λάρνακα.

Οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια το τελευταίο διάστημα αφορούν κυρίως ασθενείς κάτω των 60 ετών.
Η διάμεση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 63 έτη. Η διάμεση ηλικία των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι 66 έτη.

Καταγράφηκε παράλληλα μικρή πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο υπάρχει απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.

Σύμφωνα με την εθνική αναφορά διανύουμε περίοδο αυξημένης μετάδοσης του κορωνοϊού, με τον αριθμό αναπαραγωγής να εκτιμάται στο 1,16.

Τις τελευταίες 14 μέρες πραγματοποιήθηκαν 61 χιλιάδες μοριακά τεστ και 637 χιλιάδες rapid τεστ. Το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων με υποκείμενη αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 αφορά άτομα με μόνιμη διαμονή την Επαρχία Λεμεσού.