Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Λεμεσός, ενόψει του αποψινού ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο, μετά τα έκτροπα που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Η αστυνομία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο δράσης ώστε να αποφύγει τυχόν παρατράγουδα.

Τη λειτουργία κέντρου κρίσεως, περιπολίες, στατικές φρουρές, ανάκληση προσωπικού και ενίσχυση με αντιοχλαγωγικές διμοιρίες από ΜΜΑΔ και ΑΔΕ Πάφου, περιλαμβάνει το σχέδιο επιχειρήσεων. Σε μια προσπάθεια αποτροπής άλλων δυσάρεστων καταστάσεων, πάνοπλοι αστυνομικοί θα αστυνομεύουν συνολικά 11 σημεία στην πόλη που σχετίζονται με τις δυο ομάδες, ενώ συνεχίζονται και οι μηχανοκίνητες περιπολίες.

 Συνολικά τρεις αντιοχλαγωγικές διμοιρίες θα βρίσκονται σήμερα στο καθήκον για διασφάλιση του νόμου και της τάξης και συγκεκριμένα μια διμοιρία της ΜΜΑΔ (30 άτομα) και δυο διμοιρίες από ΑΔΕ Λεμεσού (20 άτομα) και ΑΔΕ Πάφου (20 άτομα). Παράλληλα, 10 περιπολικά της Αστυνομίας, με συνολικά 20 αστυνομικούς, θα περιπολούν στους δρόμους και σε ευαίσθητα σημεία.
 
Σημειώνεται πως, λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης που προκάλεσαν τα τελευταία γεγονότα, χρειάστηκε να γίνει ανάκληση προσωπικού.
 
Χθες βράδυ, με κοινή ανακοίνωση τους, οι διοικήσεις Απόλλωνα και ΑΕΛ κάλεσαν όλους όπως, άμεσα, σταματήσουν τις επικίνδυνες ενέργειες, προτού θρηνήσουμε θύματα, εκφράζοντας παράλληλα θλίψη, απογοήτευση και ντροπή για τα όσα διαδραματίζονται στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά, τόσο για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στα επεισόδια του Σαββάτου στην περιοχή του Εναερίου, όσο και για τον χθεσινό εμπρησμό του ΣΥ.ΦΙ του Απόλλωνα στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου.

Αν και δεν έχουν προκύψει συλλήψεις μέχρι στιγμής, οι ανακριτές είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες. Ήδη αξιολογούν εικόνες κλειστών κυκλωμάτων σε υποστατικά της περιοχής, ενώ έχουν κληθεί για ανάκριση άτομα που έχουν απασχολήσει την αστυνομία με παρόμοια περιστατικά.

Τέλος, σε μια άλλη παράμετρο, τη διενέργεια αυτεπάγγελτης διερεύνησης της υπόθεσης, με αφορμή καταγγελίες που αναφέρονται σε ενδεχόμενο κωλυσιεργίας από πλευράς της αστυνομίας για πάταξη των επεισοδίων τα τελευταία 24ώρα, αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων.